Assassin’s Creed Mirage onthult eerste trailer

De Ubisoft Forward presentatie kreeg deze maal net dat tikkeltje meer aandacht dan anders. De geruchtenmolen omtrent de ontwikkeling van een nieuwe Assassin’s Creed deed de laatste weken goed zijn werk. Afgelopen dinsdag bevestigde Ubisoft dat Assassin’s Creed Mirage volop in ontwikkeling is. We konden enkel maar hopen om een eerste glimp op te vangen van de nieuwe game. Ubisoft heeft onze wens vervult en kwam tijdens de presentatie af met een eerste trailer.

De game speelt zich af in Bagdad en begint tijdens de gouden eeuw van de stad in het jaar 861. Spelers kruipen in de huid van Basim Ibn Ishaq, die we kennen uit Assassin’s Creed Valhalla, dat zich twintig jaar na Mirage afspeelt. In Valhalla zien we Basim als een meester assassin, maar daarvoor was hij slechts een straatdief. In Bagdad ontmoet hij Roshan, leider van de Hidden Ones. Roshan wordt de mentor van Basim en traint hem tot volwaardige assassin.

Ontwikkelaar Ubisoft Bordeaux laat weten veel inspiratie te halen uit de eerste Assassin’s Creed. Zo is het verhaal lineairder en legt de gameplay focus op stealth. Basim heeft verschillende tools tot zijn beschikking zoals mijnen en gifblaaspijltjes. Rpg-elementen uit vorige games zullen niet meer aanwezig zijn maar spelers kunnen alsnog hun tools upgraden.

Parkour is ook onder de loep genomen. Zo kan Basim verschillende palen gebruiken om de hoek om te draaien of om grote afstanden af te leggen door zichzelf te lanceren. De gameplay van Mirage moet sneller en leniger worden, niet alleen bij parkour, ook bij de combat.

Assassin’s Creed Mirage verschijnt in 2023 voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X en S en pc.

 

youtubeinstagramyoutubeinstagram

FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

Over

Als kind ben ik vroeg in contact gekomen met gaming en het kan me tot op vandaag enorm boeien. Handheld, console of pc maakt mij allemaal niet uit, op ieder platform zijn er pareltjes van games terug te vinden. Ik hou ervan om iedere maal het uiterste in bepaalde games te zoeken en jezelf te pushen om nog beter te worden. Vooral een fan van RTS, simulator en shooters.

You may also like...