WALIBI GAMING opent de deuren op 18 augustus

Van 18 tot 21 augustus wordt het Tiki-Theater – het amfitheater van Walibi – omgetoverd tot een tempel voor esports! Tijdens deze 4 dagen kunnen bezoekers in het park meer dan 20 professionele spelers en bekende streamers ontmoeten, bekijken, en zelfs uitdagen voor spannende live sessies van Fortnite, Rocket League, Trackmania en FIFA. Tegelijkertijd zal een 1.500 m² groot Gaming Center onderdak bieden aan een groot aantal activiteiten die verband houden met de wereld van videogames. Walibi Gaming is het must-see videogame en esports evenement van deze zomer!

In 2019 konden Fortnite-fans al twee events bijwonen die in het Tiki-Theater waren georganiseerd. Er waren toen live-sessies van Fortnite in aanwezigheid van verschillende esports-sterren. Sommige deelnemers uit het publiek waren zelfs geselecteerd om de profspelers op het podium uit te dagen!

Dit jaar zal het Walibi Gaming evenement twee keer zo lang duren, namelijk vier dagen, van 18 tot 21 augustus, inclusief twee avondevenementen waarbij het park tot 22u open zal zijn (zaterdag 19 en zondag 20 augustus). Voor deze tweede editie zal het aanbod ook worden uitgebreid met live sessies met nog meer games en een gloednieuw Gaming Center!

Hashtags : #WalibiBelgium #WalibiGaming


Meer live sessies in het Tiki-Theater

Tijdens vier opeenvolgende dagen wordt het Tiki-Theater omgetoverd tot een indrukwekkende esports Arena! Meer dan 20 spelers uit de officiële esports competities en streaming scene zullen het om beurten opnemen tegen bezoekers uit het publiek in spannende live sessies rond Fortnite, Rocket League, Trackmania en FIFA.

Voor deze nieuwe editie is er de exclusieve Walibi Gaming ‘Play with the stars‘ show, die deelnemers uit het publiek de kans geeft om het op het podium op te nemen tegen de sterren Deze zullen plaatsvinden in twee fases. Een quiz rond het spel, waaraan degenen, die zich vooraf hebben ingeschreven, kunnen deelnemen. Deze zal een eerste selectie mogelijk maken voor de grootste fans van het spel. In een tweede fase wordt er geloot onder iedereen die de quizvragen juist heeft beantwoord. Hun nickname zal op de schermen van het podium worden getoond en zij krijgen een melding op hun telefoon dat ze met de bekende sterren kunnen spelen.

De meest bekende gamers en streamers hebben hun deelname al bevestigd: Skyyart, Jolavanille, Nikof, Andilex, Noward, AztraL, Atow, Gwen, AF5, Gen1us en nog vele anderen.  

Om deel te nemen aan dit unieke gaming en esports evenement in België, zullen bezoekers een toegangsticket moeten kopen voor het park, maar alle gaming en esports activiteiten zullen toegankelijk zijn zonder extra kosten.

Voor de voorstellingen en toernooien in het Tiki-theater moet je wel eerst je plaats online reserveren (gratis). Om de profs op het podium uit te dagen en kans te maken op een plaats op het podium, moet je je  online inschrijven, zodat je kan deelnemen aan de quiz en de verloting.

Alle informatie is beschikbaar op www.walibi.be


Online en offline toernooien:

 • Fortnite Duo Cash Cup: Pro-speler Andilex en andere pro-spelers spelen hun qualifiers op zaterdag 20 Augustus van 15.00 tot 19 uur.
  • Twee sessies van ongeveer twee uur in het Tiki-theater zullen een maximum aan fans in staat stellen om de spelers bij te wonen en te steunen.
  • Nikof en Noward zullen live casten op het podium voor het publiek!
  • Meer info over Fortnite tournooien
 • Rocket League: Walibi Gaming biedt de derde editie van de Rocket League competitie aan, een 100% Belgisch toernooi, dat zal plaatsvinden op 19 augustus. De kwalificatiewedstrijden worden online gespeeld op 12 en 13 augustus vanaf 19.00 uur. Een team kan zich slechts voor één van de twee data inschrijven. De winnaars van de eerste ronde spelen de halve finales op 14 augustus vanaf 19.00 uur.
  • De gekwalificeerden voor deze grote finale zullen hun wedstrijden spelen voor het publiek van Walibi Gaming op het podium van het Tiki-Theater in het hart van het beroemde themapark.
  • Er is een prijs van 2.000 euro te winnen, die over de verschillende deelnemers zal worden verdeeld, zodat zoveel mogelijk mensen een prijs zullen winnen.
  • Ze hebben de kans om dan bekende spelers te ontmoeten, zoals AztraL, Atow, Breezi en Kaydop!
 • Rocket Frites is een 3v3 Rocket League toernooi in Footcar mode, in de ‘Stade DHF’ arena, voor alle levels, van Bronze tot Super Sonic Legend. Deze zal cross platform zijn en alleen voor inwoners van België.
 • FIFA: Een groot toernooi met €2000 aan te winnen prijzen wordt georganiseerd door Walibi Gaming met een finale gespeeld op het podium voor een live publiek en gestreamd voor de kijkers thuis. Het toernooi is voor iedereen toegankelijk met vier online qualifiers die plaatsvinden op 10, 12, 13 en 17 augustus om 13.00 uur. Maximaal 128 spelers kunnen per kwalificatie strijden voor een van de vier felbegeerde plaatsen. De 16 finalisten met een metgezel, zullen op 21 augustus naar Walibi Gaming worden uitgenodigd om aan het toernooi deel te nemen, maar zullen ook van andere Fifa-activiteiten en de faciliteiten van het park gebruik kunnen maken.
 • Trackmania : Kom je talenten tonen tijdens het Trackmania toernooi georganiseerd door het Belgische collectief ‘Frite’ op vrijdag 19 augustus 2022. Het doel is de beste tijd neer te zetten op een exclusieve kaart gemaakt door AQLX, stichter van de TMSchool maar bovenal een Belgische “mapper” (maker van Trackmania kaarten) met een geweldige globale reputatie op dat gebied.  Om van je tegenstanders te winnen moet je de beste baan en zelfs mogelijke sluiproutes zien te vinden.
  • Het zal voor de spelers mogelijk zijn om met Gwen te spelen. Deze 17-jarige Franse speelster heeft  nu al een indrukwekkend palmares, waaronder de eerste plaats op de wereldranglijst en het winnen van de ZrT Cup in 2020, 2021 en 2022.
  • De 4 beste tijden winnen een wildcard voor de finale van het allereerste TrackmaFrite toernooi dat in september zal plaatsvinden. Het speltype van het toernooi is time-attack.
  • Goodies met betrekking tot het Nadeo-universum zullen te winnen  zijn, maar ook en vooral vier Wild Cards om deel te nemen aan de finale van het toernooi in september met een prijzenpot van 2000 €.


 

Exclusieve ervaringen in het Gaming Center!

Nieuw dit jaar is een 1.500 m² groot Gaming Center, dat een groot aantal spelactiviteiten voor alle doelgroepen zal aanbieden. Bezoekers kunnen hun favoriete gamers ontmoeten tijdens signeersessies en virtual reality-ervaringen ontdekken, evenals andere spellen en toernooien in verschillende thematische zones.

Een mobiel team bestaande uit de bekende Franse presentator van esports, Norman Gen1us, en een mobiele cameraman zullen de activiteiten van het Game Center volgen en deze delen in de streaming tussen de shows en de toernooien die plaatsvinden in het Tiki-Theater.

 • Sim Racing : racesimulators zullen beschikbaar zijn voor het publiek met een voor iedereen toegankelijk toernooi op Gran Turismo, georganiseerd in samenwerking met de krant la Dernière Heure / Esports. Deze zal elke dag een winnaar kiezen uit diegenen die de beste tijd hebben neergezet op het circuit van Spa Francorchamps in het spel.
 • Virtual Reality : alleen of met anderen, deze meeslepende ervaring in virtual reality games is een ervaring die je minstens één keer moet meemaken, en Walibi zal zoveel mogelijk bezoekers de kans geven om het uit te proberen.
 • Esport Masterclass : In samenwerking met de vereniging Activit-e, die gespecialiseerd is in E-Sports-trainingen voor alle wedstrijdspelen, zullen de beste spelers hun tips en trucs met het publiek komen delen om hun prestaties te verbeteren. Een twaalftal stations, uitgerust met PC’s en accessoires voor profspelers, zullen amateurspelers in staat stellen hun vaardigheden te verbeteren dankzij het advies van deze profs.
 • Versus Fighting : Het vechtspelgenre is nog steeds erg populair, snel en spectaculair, zelfs voor niet-gamers. Elke dag zal een toernooi 64 spelers tegen elkaar laten strijden op de grote klassiekers zoals Tekken en Street Fighter op PS4 en Super Smash Bros op Nintendo Switch. Gespecialiseerde casters, waaronder Norman Gen1us, zullen de toernooien live vanuit het gebied becommentariëren. Er zullen heel wat prijzen te winnen zijn, waarbij de Tekken winnaar zich zal kwalificeren voor het toernooi georganiseerd door de BESF (Belgian Esports Federation). Zij zullen de Belgische nationale vertegenwoordiger aanduiden die ons land zal vertegenwoordigen op het 14de IESF World Championship in Bali, Indonesië in december.

  ​De aanwezigheid van Richard “PikaH” Donders, onze bronzen Tekken medaillewinnaar op het laatste wereldkampioenschap in Eilat, zal aanwezig zijn voor een showmatch tegen de winnaar van het toernooi en voor een Meet & Greet sessie.
 • Retro gaming: de kinderen van gisteren zijn de ouders van vandaag, zij kunnen hun herinneringen aan hun eerste consoles delen met hun familie. Maar ook de sfeer van de lunaparken uit de jaren ’80 zal in deze zone worden nagebootst dankzij talrijke vintage arcade terminals.
 • Game Café: een bar met eten en drinken zal open zijn in het Game Center en een honderdtal zitplaatsen zullen u de mogelijkheid bieden om de livestreams en de esports wedstrijden in het Tiki-Theater te volgen op een groot LED-scherm. Nog meer verrassingsactiviteiten zullen in deze chill en stijlvolle ruimte aan het publiek worden aangeboden.

 

youtubeinstagramyoutubeinstagram

FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

Over

Als kind ben ik vroeg in contact gekomen met gaming en het kan me tot op vandaag enorm boeien. Handheld, console of pc maakt mij allemaal niet uit, op ieder platform zijn er pareltjes van games terug te vinden. Ik hou ervan om iedere maal het uiterste in bepaalde games te zoeken en jezelf te pushen om nog beter te worden. Vooral een fan van RTS, simulator en shooters.

You may also like...