FACTS verwelkomt 28.085 bezoekers voor de lente-editie van 2022

Grote opkomst voor indoor event in Flanders Expo

Naast de Ronde van Vlaanderen lag dé andere entertainmentkeuze wellicht in Flanders Expo dit weekend, bij het popcultuurevenement FACTS, Your Belgian Comic Con. Op zaterdag 2 en zondag 3 april konden maar liefst 28.085 fans wereldberoemde acteurs en striptekenaars ontmoeten en hun passies voor films, series, games, bordspellen en andere popcultuur tentoonspreiden. Dit grote evenement met pretparkallures en sprookjesachtige decors blijft dus ook in deze getroebleerde tijden massaal volk trekken.

Wie zich al graag eens in de zetel nestelt voor een avondje Netflix, af en toe een superheldenfilm op het scherm knalt of op ‘play’ drukt op een gameconsole, kon op FACTS de tijd van z’n leven beleven. Acteurs van Marvel, Harry Potter en Outlander daalden neer van het sterren-firmament, grote spelers als Sony Pictures, Disney+, FOX en Streamz toonden hun nieuwe titels in originele activaties en naast de vele shows, workshops en activiteiten vielen er nog veel andere unieke ontmoetingen op te tekenen.

Deze viering van popcultuur in fantasy-thema wordt achter de schermen geruggensteund door het overkoepelende Heroes-netwerk, een internationale samenwerking tussen 9 evenementen in 3 landen. Onder diezelfde koepel vind je ook de Aziatische ‘Manga Con’ Made in Asia, een evenement dat zich focust op anime, manga en internetcultuur, in Brussels Expo. Dat vindt volgend weekend plaats, op 8, 9 en 10 april.

De volgende editie van FACTS, Your Belgian Comic Con, valt op 22-23 oktober 2022, opnieuw in Flanders Expo Gent. Meer info op www.facts.be.

 

 

 

youtubeinstagramyoutubeinstagram

FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

Over

Gamen is altijd een onderdeel geweest van mijn leven. Al van mijn kinderjaren was ik onmiddellijk in de wolken toen ik in het jaar 1989 kennis maakte met mijn eerste game "Tetris" op de toenmalige Game Boy. Samen met Goofy086 speelden wij al in split screen op de eerste versie van de Playstation op een kleine beeldbuis. Doorheen de jaren is er een grote evolutie ontstaan in de wereld van het gamen. Wij zijn opgegroeid, hebben een familie gesticht en we zijn vader geworden. Echter één ding is niet veranderd en dat is de liefde voor het gamen. Als de kinderen en de vrouw gaan slapen zijn, is er een grote kans dat je mijzelf en Goofy nog online kan vinden.

You may also like...