RuneScape vanaf vandaag beschikbaar op iOS en Android

Jagex kondigt aan dat de iconische PC MMORPG RuneScape vandaag volledig lanceert voor iOS en Android-apparaten. De open en steeds evoluerende fantasiewereld is daarmee beschikbaar als gratis download voor mobile in de App Store en Google Play Store.

De uitbreiding van RuneScape naar mobile ondersteunt volledige cross-platform-play en -progressie. Hierdoor kunnen spelers, zonder progressie te verliezen, op zowel PC als mobile spelen en genieten van alle quests, karakters, lore en locaties uit de 20-jarige geschiedenis van de game. Nieuwe spelers kunnen nu ook de voordelen van een RuneScape membership ervaren door een gratis 7-daagse trial te claimen.

1,8 miljoen pre-registraties
Meer dan 1,8 miljoen spelers plaatsten een pre-registratie voor de game in de mobile stores. Zij voegen zich nu bij de miljoenen mobile gamers die al genieten van RuneScape op Android en iOS via het Early Access-programma. En dankzij de grote opkomst spelen gamers verschillende, exclusieve cosmetische beloningen vrij. De beloningen omvatten een kapsel, een teleport-apparaat, een zwaard, een huisdier en het Crux Eqal armour, dat een 50% XP boost levert over een periode van zeven dagen.

Ryan Ward, RuneScape Executive Producer, zei:
“Vandaag mogen we het eindelijk delen! We hebben één van ‘s werelds grootste en meest iconische MMO’s, met 20 jaar aan rijke content, naar mobile gebracht. Mobile spelers worden verwelkomd door een community van miljoenen gamers, en mogen hun held op een eindeloze reis sturen door de levende wereld van Gielinor. Ik kan niet wachten om te zien welke avonturen de nieuwe spelers zullen beleven, en welke nieuwe vrienden ze zullen maken. Dit is een nieuw hoofdstuk voor RuneScape en ik had niet trotser kunnen zijn!”

RuneScape is beschikbaar als gratis mobile download voor nieuwe spelers die de game willen ervaren in zijn free-to-play-vorm, voor ervaren spelers die willen switchen tussen desktop en mobile, en voor alle members die ook nog profiteren van extra content. Allemaal in één app. Spelers die member worden van RuneScape op mobile kunnen ook van alle voordelen genieten op PC en vice-versa.

Phil Mansell, CEO van Jagex, zei:
“De lancering van RuneScape op mobile is een spectaculaire prestatie van ons getalenteerde ontwikkelingsteam en geeft onze community een geheel nieuwe manier om overal en altijd van RuneScape te genieten. Wij geloven dat we onze games moeten brengen naar waar onze spelers ze willen hebben. Spelers kunnen hun avonturen dankzij cross-platform-play tussen mobile en PC voortzetten wanneer ze weg zijn van hun desktop. Na 20 ongelooflijke jaren hebben we nu twee van ‘s werelds populairste MMORPG’s naar ‘s werelds populairste game-apparaten gebracht. De komst van RuneScape op mobile is een bewijs van onze toewijding aan de voortdurende groei van beide titels als multi-platform-games.”

RuneScape is uitgegroeid tot een van ‘s werelds langstlopende online games, verwelkomde bijna 300 miljoen spelersaccounts en is momenteel op het hoogtepunt van haar populariteit. RuneScape viert daarnaast zijn twintigste verjaardag sinds het voor het eerst live ging in 2001 en wordt gespeeld door een community van miljoenen spelers. Samen met zustertitel Old School RuneScape bereikte het onlangs een piek in populariteit met een all-time high van 1,2 miljoen betalende spelers. 2021 zit boordevol toffe dingen rondom de twintigste verjaardag van RuneScape, waaronder de Elder God Wars, een jaar lang durende verhaallijn.

Met de lancering van vandaag voegt RuneScape zich nu bij Old School RuneScape op mobile. Old School RuneScape werd gelanceerd in 2018 en de edities op iOS en Android blijven een groot succes met meer dan 13 miljoen installs en een 4,8 uit 5 rating in mobile stores. Old School RuneScape was ook de Winnaar van een BAFTA Audience Award voor EE Mobile Game of the Year bij de BAFTA Games Awards 2019.

RuneScape is nu beschikbaar als gratis download voor iOS in de App Store en Android in de Google Play Store. De game is beschikbaar in het Engels, Frans, Duits en Braziliaans-Portugees.

FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

youtubeinstagramyoutubeinstagram

Over

Als kind ben ik vroeg in contact gekomen met gaming en het kan me tot op vandaag enorm boeien. Handheld, console of pc maakt mij allemaal niet uit, op ieder platform zijn er pareltjes van games terug te vinden. Ik hou ervan om iedere maal het uiterste in bepaalde games te zoeken en jezelf te pushen om nog beter te worden. Vooral een fan van RTS, simulator en shooters.

You may also like...