Beleef de Tweede Wereldoorlog als nooit tevoren in virtual reality in Medal of Honor: Above and Beyond

Vandaag hebben Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) en Respawn Entertainment in samenwerking met Oculus van Facebook de langverwachte VR-titel Medal of Honor™: Above and Beyond uitgebracht. Above and Beyond, dat nu verkrijgbaar is op het Oculus-platform van Facebook en Steam, is een van de meest diepgaande VR-games tot nu toe. Spelers gaan volledig op in een emotioneel gedreven singleplayer-campagne, uitgebreide multiplayer modi, een krachtige vertelling van de geschiedenis van veteranen en helden in de iconische Gallery van de franchise, en nog veel meer. Medal of Honor: Above and Beyond is een authentieke en waarheidsgetrouwe ervaring die licht schijnt op de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, door films en games te combineren in een revolutionaire interpretatie van interactief amusement.

De singleplayer-campagne van Medal of Honor: Above and Beyond is een innovatieve en realistische VR-ervaring, waarbij spelers tijdens de meest cruciale momenten van de Tweede Wereldoorlog in de huid van een soldaat kruipen. Als rekruut voor de Office of Strategic Services, de voorganger van de CIA, gaan spelers op in een krachtig verhaal waarin ze missies aangaan die ze naar diverse plekken voeren, variërend van Tunesië tot Europa, om deel uit te maken van de grootste momenten in de oorlog. 

“Het was voor mij en het team bij Respawn een eer om terug te keren naar de Medal of Honor-franchise, aan het roer van Above and Beyond te staan en deze fascinerende VR-ervaring te creëren”, aldus Peter Hirschmann, Creative Director van Respawn Entertainment. “Deze franchise was altijd al een ode aan normale mensen die buitengewone dingen deden terwijl ze tegenover een enorme overmacht stonden, en Above and Beyond zet die traditie voort. We vieren dat de Tweede Wereldoorlog 75 jaar geleden is afgelopen, en het is een voorrecht om de geschiedenis in zo’n uniek medium te bewaren en de opmerkelijke verhalen over deze veteranen en verzetsstrijders generaties lang opnieuw te vertellen.”

De uitgebreide multiplayer-ervaring van Above and Beyond bevat twaalf unieke maps en vijf multiplayer modi die zijn gemaakt voor virtual reality. Het spel brengt klassieke multiplayer modes uit eerdere Medal of Honor-games terug, waaronder Deathmatch, Team Deathmatch en Domination. Er zijn innovatieve wendingen aan virtual reality toegevoegd in de modi Blast Radius (een explosieve interpretatie van King of the Hill) en Mad Bomber (waarin spelers bommen plaatsen op alle plekken die ze fysiek kunnen bereiken, of ze met hun ogen en hun oren opsporen aan de hand van 3D-positiegeluid, om de bommen op locatie te ontmantelen voordat ze afgaan).

Met de terugkeer van The Gallery uit de originele Medal of Honor in 1999 introduceert Respawn Entertainment een serie korte films, inclusief ontroerende interviews met echte Tweede Wereldoorlog-veteranen. Hierin delen ze hun verhalen over de Tweede Wereldoorlog via realistische 360° VR-beelden, die ze terugvoeren naar de plek waar ze 75 jaar geleden stonden. Via innovatieve technologie krijgen spelers de kans om deze emotionele momenten uit de Tweede Wereldoorlog te horen in een gloednieuwe en fascinerende ervaring. De Gallery van Above and Beyond bevat tevens een door het Big Sky Film Festival en St. Louis International Film Festival bekroonde documentaire genaamd COLETTE, die draait om een Franse verzetsstrijder tijdens de oorlog, en die speciaal is gemaakt voor het spel.

FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

youtubeinstagramyoutubeinstagram

Over

Gamen is altijd een onderdeel geweest van mijn leven. Al van mijn kinderjaren was ik onmiddellijk in de wolken toen ik in het jaar 1989 kennis maakte met mijn eerste game "Tetris" op de toenmalige Game Boy. Samen met Goofy086 speelden wij al in split screen op de eerste versie van de Playstation op een kleine beeldbuis. Doorheen de jaren is er een grote evolutie ontstaan in de wereld van het gamen. Wij zijn opgegroeid, hebben een familie gesticht en we zijn vader geworden. Echter één ding is niet veranderd en dat is de liefde voor het gamen. Als de kinderen en de vrouw gaan slapen zijn, is er een grote kans dat je mijzelf en Goofy nog online kan vinden.

You may also like...