SQUARE ENIX kondigt FINAL FANTASY XVI aan voor PLAYSTATION 5

Gloednieuwe FINAL FANTASY-game onthuld tijdens PlayStation 5 Showcase van Sony Interactive Entertainment

Tijdens het PlayStation 5 Showcase-evenement maakte SQUARE ENIX® bekend dat de beroemde ontwikkelaars Naoki Yoshida (FINAL FANTASY® XIV, DRAGON QUEST® X) en Hiroshi Takai (FINAL FANTASY XIV, THE LAST REMNANT) samenwerken aan een gloednieuwe, opzichzelfstaande ‘mainline’ FINAL FANTASY-game, getiteld FINAL FANTASY XVI, voor het PlayStation 5 (PS5™)-systeem.


Commentaar van producent Naoki Yoshida
Dit is FINAL FANTASY XVI-producer (inderdaad, alleen producer) Naoki Yoshida. Wat vonden jullie van de trailer? Deze exclusieve beelden, samengesteld uit realtime-gevechten en -cutscenes, vertegenwoordigen slechts een fractie van wat ons team heeft bereikt sinds de start van de ontwikkeling van deze gloednieuwe FINAL FANTASY-game. Gedurende die periode is het team gegroeid van slechts een handvol kernleden tot een volwaardige eenheid die blijft voortbouwen op wat ze tot nu toe gemaakt heeft, om spelers een verhaal- en gameplay-ervaring te bezorgen zoals ze die nog nooit hebben meegemaakt.Onze volgende grote onthulling over deze game is gepland voor 2021, dus wens ik iedereen in de tussentijd veel plezier met het speculeren, want we hebben nog heel wat in petto – niet alleen voor FINAL FANTASY XVI, maar ook voor FINAL FANTASY XIV. Het zal niemand verbazen dat ik hard werk aan beide titels!
Commentaar van regisseur Hiroshi Takai
Toen FINAL FANTASY I werd uitgebracht, was ik gewoon de zoveelste speler ─ een jonge student met grote dromen. Tegen de tijd dat FINAL FANTASY V werd ontwikkeld, had ik een plekje aan de ontwikkelaarstafel veroverd… maar dan wel helemaal aan het eind ervan. Vanaf daar ging ik “online”, en zette ik mijn stempel op zowel FINAL FANTASY XI als XIV.
En nu… XVI.
Van het opzetten van een geheel nieuwe ontwikkelomgeving tot het leren van de ins en outs van de PS5, ben ik samen met ons team al heel wat uitdagingen aangegaan om het zestiende hoofdstuk van de legendarische FINAL FANTASY-franchise voor jullie te ontwikkelen. En hoewel we elke dag met hart en onze ziel aan dit project werken, kan het nog wel even duren voordat jullie het in handen hebben. Maar ik beloof dat de game het wachten waard zal zijn!
youtubeinstagramyoutubeinstagram

FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

Over

Gamen is altijd een onderdeel geweest van mijn leven. Al van mijn kinderjaren was ik onmiddellijk in de wolken toen ik in het jaar 1989 kennis maakte met mijn eerste game "Tetris" op de toenmalige Game Boy. Samen met Goofy086 speelden wij al in split screen op de eerste versie van de Playstation op een kleine beeldbuis. Doorheen de jaren is er een grote evolutie ontstaan in de wereld van het gamen. Wij zijn opgegroeid, hebben een familie gesticht en we zijn vader geworden. Echter één ding is niet veranderd en dat is de liefde voor het gamen. Als de kinderen en de vrouw gaan slapen zijn, is er een grote kans dat je mijzelf en Goofy nog online kan vinden.

You may also like...