De evolutie van skateboarding games is gearriveerd – SKATER XL

Easy Day Studios maakt vandaag bekend dat Skater XL, de volgende grote evolutie van het skateboaring-game-genre, nu in de winkels ligt voor PlayStation 4 en Xbox One. Met 100% op physics gebaseerde besturing en een gepassioneerde skate-community-subcultuur, is  Skater XL de eerste authentieke skateboarding-titel in dik tien jaar die naar de grote platformen komt. Skater XL geeft een nieuwe draai aan het genre met een baanbrekende besturing die spelers volledige vrijheid biedt om te skaten op hun eigen, creatieve manieren.

Duik in een waar skateboardparadijs met beroemde skate-omgevingen en herkenbare plaatsen, inclusief Downtown LA, the gigantische Big Ramp, Easy Day High, en door de community gemaakte maps als Grant Park, Hudland en Streets. Speel met skateboarding-pro’s als Tiago Lemos, Evan Smith, Tom Asta en Brandon Westgate, of creëer je eigen skateboarding-held met uitrusting van meer dan 30 echte skate-merken. Verken honderden pc-mods, maps, digitale skate-zines, herhalingen van persoonlijke hoogtepunten en meer uit de Skater XL-community, die zich vol overgave op dit nieuwe tijdperk van digitaal skateboarding heeft geworpen.

“Het was ons doel om het genre verder te ontwikkelen en de fun en zelfexpressie van skateboarden beter over te brengen dan welke eerdere game ook. Daarvoor begonnen we met het toewijzen voeten en fysica aan beide thumbsticks voor de besturing, in plaats van dat we vooraf gemaakte animaties het werk wilden laten doen,” aldus Dain Hedgpeth, medeoprichter en directeur van Easy Day Studios. “De lancering van vandaag is het hoogtepunt van een jarenlang ontwikkelingsproces, waarin we direct samenwerkten met onze community, die overal bij was betrokken, van de map-designs tot de nieuwe besturing en zelfs de promotie van de game.”

Skater XL is nu verkrijgbaar voor de PS4, Xbox One, en pc via Steam. De Nintendo Switch-versie verschijnt later dit jaar. Voor het laatste nieuws en updates over Skater XL, kun je de game volgen op Instagram en Twitter, ons “Liken” op Facebook, en de officiële website bezoeken, SkaterXL.com.

Over Skater XL
Creëer, combineer en ontwerp trucs met ongeëvenaarde controle over je skateboard terwijl je iconische locaties in Californië bezoekt, waar ook legendarische skaters actief zijn geweest. Speel als skate-iconen Tiago Lemos, Evan Smith, Tom Asta of Brandon Westgate op jouw weg om een skateboard professional te worden. Duik in de digitale skate subcultuur, met door de community gemaakte mods, merken, magazines en kaarten. Ga aan de slag op meer dan 60 echte skate-plekken die met elkaar verbonden zijn door pleinen, scholen, zwembaden, gebouwen, parkeergarages en gangen.

Belangrijkste kenmerken

  • Volledige vrijheid: Skater XL is uniek omdat er geen trucs zijn geprogrammeerd, alleen de controle over de beweging via de thumbsticks. Elke thumbstick is verbonden met de corresponderende voet van de skater en terwijl de speler de stick beweegt, reageert het bord onmiddellijk. Net als bij een muziekinstrument heeft de speler volledige vrijheid, of het nu gaat om vast te houden aan een lijn of net om helemaal vrij te skaten.
  • Speel als echte pro-skaters: De game wordt gelanceerd met de zeer gewaardeerde professionals TIAGO LEMOS, BRANDON WESTGATE, EVAN SMITH en TOM ASTA. Elke skater heeft zijn eigen uitrusting die bij zijn stijl past.
  •  Bestaande iconische skate locaties: In Skater XL kunnen spelers aan de slag op legendarische skate-plekken die de thuisbasis zijn van enkele van de meest iconische skaters en trucs ter wereld. De game wordt gelanceerd met drie grote kaarten in Californië en de Amerikaanse Westkust.
  • Aanpasbare personages en skateboards: De mogelijkheden voor spelers om hun Skater XL-ervaring te personaliseren zijn eindeloos. Spelers kunnen hun hele look aanpassen, van de fysieke eigenschappen van hun skater tot uitrusting en boards met opvallende planken, wielen en griptape.
  • Sandbox spelervaring: Elk gebied is volledig vrij om te verkennen. Met de vrijheid van een open omgeving zullen spelers zichzelf kunnen uitdagen en de subtiele nuances van een zeer technische truc of free-form skate perfectioneren.
  • Actieve community: Duik in een gepassioneerde community met meer dan 50.000 leden op Discord die online magazines, video-onderdelen, fakeskate-merken en honderden mods maken. Spelers kunnen deel uitmaken van een groter ecosysteem en zich aansluiten bij de digitale skatersubcultuur waar ze hun creativiteit kunnen delen
FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

youtubeinstagramyoutubeinstagram

Over

Als kind ben ik vroeg in contact gekomen met gaming en het kan me tot op vandaag enorm boeien. Handheld, console of pc maakt mij allemaal niet uit, op ieder platform zijn er pareltjes van games terug te vinden. Ik hou ervan om iedere maal het uiterste in bepaalde games te zoeken en jezelf te pushen om nog beter te worden. Vooral een fan van RTS, simulator en shooters.

You may also like...