Ubisoft maakt gratis digitaal lessenpakket rond het Oude Griekenland

Ubisoft stelt vanaf vandaag een gratis digitaal lessenpakket rond het Oude Griekenland voor, gebaseerd op Discovery Tour: Ancient Greece, en beschikbaar als hulpmiddel voor het lesgeven op afstand. De eerste digitale geschiedenisles van het lessenpakket, dat in totaal vijf lessen omvat, is nu gratis beschikbaar. De komende tijd worden hier periodiek nieuwe digitale lessen aan toegevoegd.

Het digitale lessenpakket werd opgesteld in samenwerking met Michaël De Borre, leraar geschiedenis van de GO! Middenschool te Geraardsbergen, scholengroep 20 en biedt leerlingen van het 5e en 6e leerjaar basisisonderwijs en 1e graad (1e en 2e leerjaar) secundair onderwijs de mogelijkheid om op een leuke en interactieve manier een geschiedenisles te volgen vanuit huis.

Elke les is als volgt opgebouwd: de leerling begint de les door een specifieke tour te volgen met gebruik van de interactieve Discovery Tour: Ancient Greece of een gratis YouTube-video rond dezelfde content. Vervolgens krijgt de leerling enkele opdrachten en wordt de les afgesloten met een korte test. De juiste antwoorden op alle vragen kunnen geconsulteerd worden via de lerarenversie van de digitale les.

Je kan de les hier downloaden.

Discovery Tour: Ancient Greece is reeds verkrijgbaar voor Windows PC, onder meer op de Ubisoft Store, of als onderdeel van Assassin’s Creed Odyssey voor PlayStation 4, Xbox One en Windows PC. Ook is Discovery Tour: Ancient Greece onderdeel van Uplay+, Ubisofts abonnementsservice voor Windows PC.

FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

youtubeinstagramyoutubeinstagram

Over

Gamen is altijd een onderdeel geweest van mijn leven. Al van mijn kinderjaren was ik onmiddellijk in de wolken toen ik in het jaar 1989 kennis maakte met mijn eerste game "Tetris" op de toenmalige Game Boy. Samen met Goofy086 speelden wij al in split screen op de eerste versie van de Playstation op een kleine beeldbuis. Doorheen de jaren is er een grote evolutie ontstaan in de wereld van het gamen. Wij zijn opgegroeid, hebben een familie gesticht en we zijn vader geworden. Echter één ding is niet veranderd en dat is de liefde voor het gamen. Als de kinderen en de vrouw gaan slapen zijn, is er een grote kans dat je mijzelf en Goofy nog online kan vinden.

You may also like...