Preview: PC Building SimulatorOntwikkelaar: Claudiu Kiss, The Irregular Corporation
Uitgever: The Irregular Corporation
Beschikbaar op: Steam Early Acces
Cricket auteur: R00ler


PC Building Simulator

Welkom bij de alpha review van ‘PC Building Simulator’.

De naam van het spel zegt het zelf al, we gaan pc’s in mekaar steken, uit elkaar halen, upgraden, herstellen en ondertussen centjes verdienen.


Modes

Er is de “Career” mode. Dit is het grootste deel van het spel, waar je effectief een zaak overneemt van je oom en probeert om zoveel mogelijk geld te verdienen door jobs uit te voeren.

 “How to Build a PC” leert je hoe een pc in elkaar zit, welk stuk waar moet komen en welke kabels je moet verbinden om alles te laten werken. Dit is een handige modus voor mensen die niet weten hoe een pc vanbinnen werkt, voor ze beginnen met de “Career” modus.

 De “Free Build” mode is gewoon een plaats waar je pc’s in mekaar kan steken, zonder op geld te moeten letten of dingen te moeten vrijspelen. Alles is daar dan beschikbaar en je kan je dan gewoon uitleven met pc’s te maken.


Career Mode

Het spel begint in je kantoor. Daar zal je een mail ontvangen van je oom die het bedrijf aan je heeft overgelaten. Dan begint het spel. De eerste opdrachten zijn niet zo moeilijk en je wordt ook begeleid door middel van pop-up schermen die uitleggen wat je moet doen. Bijvoorbeeld: hoe je virussen moet verwijderen, hoe je bepaalde stukken moet vervangen of welke software je nodig hebt.

Na de eerste missies zal je enkele mails ontvangen van mensen die (hopelijk) tevreden zijn van je werk en die dan ook andere mensen sturen om je opdrachten te geven.

Er zijn ook enkele terugkerende klanten met een verhaal zoals een wetenschapster die experimenten aan het uitvoeren is, een online gamer die bij je komt en waarvan je zijn carrière kan volgen, een beginnende streamer en nog enkele anderen.

Er zijn in het totaal 20 levels. Elke keer je een opdracht correct en binnen de tijd afwerkt, krijg je experience. Elk level geeft je nieuwe componenten en/of upgrades om je werk te vergemakkelijken en sneller te laten gaan.

Na die 20 levels kan je natuurlijk gewoon blijven verder spelen, maar zal je geen “verhaalopdrachten” meer krijgen. Vanaf dan zijn het gewone herstellingen, upgrades en nieuwe pc’s samenstellen. En geld verdienen natuurlijk. :)

In het begin heb je ook maar 1 bureau om aan te werken. Als je verder gaat in de career mode, krijg je de mogelijkheid om maximum 2 extra bureaus aan te kopen en een opbergkast voor pc’s.

Je zal altijd maar maximum 3 opdrachten tegelijk hebben. In het begin is dit een voordeel, omdat je maar 1 bureau hebt om aan te werken. Later in het spel kan dit wel een beetje tegen gaan vallen. Dit omdat je dan hele korte dagen zal hebben. Het werk gaat over het algemeen sneller (zeker als je al een paar upgrades gekocht hebt) zodat je wel meer tijd hebt om meer dan 3 opdrachten per dag te doen.

Je kan je normaal dan wel bezighouden met zelf pc’s te bouwen en te verkopen als er vraag naar is. Normaal zou je op dan zeker genoeg geld moeten hebben verdiend om daar je tijd mee te vullen als je dat wil.


Componenten

Er is heel hard gewerkt aan de verschillende componenten. Dit zowel qua namen, types en ook grafisch.

Er worden verschillende echt bestaande merken gebruikt, zoals Intel, AMD, ASUS, MSI, Gigabyte, Coolermaster, Seagate en nog een aantal anderen.

Ook de types en specificaties van de verschillende componenten zijn correct weergegeven. Zoals hoeveel Ghz en welke socket een Cpu heeft, of een moederbord SLI en/of Crossfire aankan. Ook de Computer cases zijn heel verschillend, met verschillende mogelijkheden.


Upgrades

De verschillende updates zijn beschikbaar in de “Career” mode en helpen je om vlotter je werk te doen.

De “Quick Screw Tool” zal de schroeven sneller bevestigen wanneer je er op hebt geklikt, terwijl de “Quick Cable Tool” de kabel zal verbinden nadat je 1 aansluiting hebt gebruikt.

Je kan ook extra USB-sticks kopen om je programma’s op andere toestellen te installeren. Zoals het “Will It Run” programma, waarmee je kan bekijken of bepaalde games of programma’s kunnen draaien op een toestel,

De namen van de meeste programma’s en games zijn ook echt bestaand.

Er is ook een programma “PC Bay” die je toegang geeft tot 2de hands componenten en upgrades. Ik gebruik dit meestal niet om de keuze heel erg beperkt is en het is meestal maar iets goedkoper dan in de normale “shop”,

Hoe hoger je level hoe meer upgrades je hebt om vrij te spelen.


Opties

Het Opties scherm is niet zo uitgebreid, wat je ook wel kan verwachten van een Simulator.

Er is mogelijkheid om je schermresolutie in te stellen (waar enorm veel keuze in is) en de kwaliteit van je beeld (dit gaat van Low naar Ultra). Je kan geen aparte dingen instellen op gebied van kwaliteitsinstellingen.

Je kan ook kiezen of je Fullscreen wil spelen of niet. Hetzelfde met Vsync. Deze 2 opties staan standaard aangevinkt.

Er zijn 2 sliders voor de muziek en de andere geluiden. De muziek is leuk, maar kan wel tegensteken na een hele tijd te spelen. Je kan wel de Music Player gebruiken om MP3’s af te spelen.

De andere geluiden zijn dan oa het muziekje van pc’s die opstarten. Dit doet denken aan het geluidje van verschillende besturingssystemen.

Er is dan ook nog een slider voor de Mouse Sensivity. Ik heb dit niet moeten aanpassen, maar dit is dan ook heel persoonlijk.

Er is sinds kort ook de mogelijkheid om de toetsen in te stellen die je wil gebruiken.


Conclusie

Het is grafisch mooi afgewerkt en met gevoel voor detail. Dit is te zien aan de schilderijen in de gang, de verschillende bureaublad achtergronden van de PC’s en materialen.

Hetzelfde met de namen, instellingen en details van de componenten.

Pc Building Simulator is een toegankelijk en interessant spel voor iedereen die interesse heeft in de werking van PC’s, de werking van een “computerwinkel” of de gewone Simulator-liefhebber.

Positief

  • Grafisch zeer mooi voor een simulator game
  • Zeer gedetailleerd en realistisch
  • Nog in alpha fase, dus het kan nog veel verbeteren
Negatief

  • Muziek steekt na een tijdje tegen
  • Je kan maar maximum 3 opdrachten tegelijk uitvoeren
  • Het spel is nog in alpha

The Crickets score: Niet van toepassing gezien Early Acces Steam

 

FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

youtubeinstagramyoutubeinstagram

Over

Gamen is altijd een onderdeel geweest van mijn leven. Al van mijn kinderjaren was ik onmiddellijk in de wolken toen ik in het jaar 1989 kennis maakte met mijn eerste game "Tetris" op de toenmalige Game Boy. Samen met Goofy086 speelden wij al in split screen op de eerste versie van de Playstation op een kleine beeldbuis. Doorheen de jaren is er een grote evolutie ontstaan in de wereld van het gamen. Wij zijn opgegroeid, hebben een familie gesticht en we zijn vader geworden. Echter één ding is niet veranderd en dat is de liefde voor het gamen. Als de kinderen en de vrouw gaan slapen zijn, is er een grote kans dat je mijzelf en Goofy nog online kan vinden.

You may also like...