Review: Max The Curse of BrotherhoodOntwikkelaar: Stage Clear Studios
Uitgever: Stage Clear Studios
Beschikbaar op: Xbox One/360, PC, Playstation 4, Nintendo Switch
Getest op: Nintendo Switch
Cricket auteur: Blacky2210


Broederliefde

Wie een broer of een zus heeft kan waarschijnlijk volledige boeken schrijven over de avonturen die jullie samen als kind hebben beleefd. Soms zijn jullie onafscheidelijk, maar er zijn ook van die momenten dat je elkaar niet kan uitstaan.

Bij Max and the Curse of the Brotherhood is het dan ook niet anders….

Max wil na een lange schooldag even gaan uitrusten op zijn kamer. Weliswaar treft hij daar zijn niet zo lieve broertje Felix aan, die net zijn speelgoed aan het slopen is. Voor Max is het welletjes en hij zoekt naar een oplossing om eindelijk van die vervelende broer af te komen.

Op internet vindt Max een spreuk via de zoekmachine “Giggle” ( humor referentie naar Google ), die het gewenste resultaat zou moeten bekomen. Wanneer hij echter de spreuk uitspreekt, komt er een portaal tevoorschijn die Felix opzuigt in een andere dimensie.

Max krijgt onmiddellijk spijt van zijn daden en snelt zijn broer te hulp door ook in het portaal te springen.

Niets is echter zo makkelijk als het zou lijken waardoor Max in een avontuur terecht komt op zoek naar zijn broer Felix.


Gewapend met een stift

Max: The Curse of Brotherhood is een platform- en puzzelspel. Het verhaal is onderverdeeld in 7 hoofdstukken en 20 missies.

Het spel dateert al van 2013 en is een vervolg op “Max and the Magic Marker” van 2010. Weliswaar zag Max and the Curse of Brotherhood nu pas het levenslicht voor de Nintendo Switch. Dit heeft dan ook zijn redenen. De Scandinavische ontwikkelaar “Stage Clear Studios” vindt dat de Switch ideaal is om het optimale van hun game te kunnen benutten. Door middel van de verschillende mogelijkheden; het touch screen, controllers, duo controller, … is deze manier van spelen ideaal voor de combinatie van het platform met het puzzelspel.

Om je te helpen doorheen je avontuur, ben je gewapend met een magische marker. Deze stift zorgt ervoor dat je bepaalde voorwerpen kunt manipuleren die je nodig zal hebben om doorheen het level te geraken.

Zo kan Max bomen laten groeien om hogerop te geraken, stenen stapelen, magisch vuur gebruiken om voorwerpen te vernietigen, …

Je kan het best vergelijken met een platform game waarvan je soms even de kracht hebt om als schrijver het scenario net wat aan te passen, om zo verder te geraken in het avontuur.

Mijn kinderen hebben deze game ook getest. Voor mijn oudste dochter ( 9 jaar ) was deze game zeker goed te spelen.

Weliswaar is de combinatie van het platform spelen met de marker niet altijd even gemakkelijk. In bepaalde levels heb je soms een goede combinatie nodig van de controls en de stift, om een hindernis te overwinnen. Hierbij is de timing soms zeer belangrijk, waardoor mijn dochter soms vast kwam te zitten.

Het probleem met de huidige generatie is dan ook dat men soms zeer snel kan gaan opgeven. Men is soms teveel gewoon, waardoor herhaling meestal resulteert in een opgave. Als ouder is de Nintendo Switch ervaring dan wel een stuk beter gezien je hierbij gemakkelijk kan gaan helpen. Max: The Curse of Brotherhood is speelbaar met 2 personen waardoor je gemakkelijk kan gaan combineren met het platform en de marker. ( Let op! geen 2 personages! Enkel Max en de stift! ). Hierdoor is het mogelijk om je kind net door die moeilijker levels te gaan loodsen.


Grafisch

Ik moet zeggen dat Max The Curse of Brotherhood grafisch wel over een mooie weergave beschikt op de Nintendo Switch. Als consolespeler valt het mij toch soms op dat de Switch net iets moet onderdoen tegenover de concurrentie. Ik ben geen zeur van framerates en beeldkwaliteit, maar het valt mij toch op dat deze altijd net iets minder is.

Bij Max The Curse of Brotherhood krijgen we echter een mooie heldere getekende versie die zeker geen moment als ondermaats aanvoelt. Als ik de vergelijking maak tussen de handheld en de weergave op een TV, zijn beide versie zeer mooi uitgewerkt waardoor de levels een stuk aangenamer aanvoelen. ( Desondanks je deze soms meerdere keren mag gaan spelen om de puzzel op te lossen ).


Gameplay Trailer


Conclusie

Max The Curse of Brotherhood beschikt over een mooi avontuur op de Nintendo Switch. Deze titel uitbrengen op de Switch is inderdaad een ideale combinatie voor wat de console te bieden heeft.

Deze game zou ik aanraden aan iedereen die wel van een platform/ puzzel game houdt maar je moet tamelijk overweg kunnen met de controls en de combinatie tussen de toetsen en de stift. Als je niet snel genoeg bent kan je opnieuw beginnen vanaf je checkpoint.

Voor kinderen zou ik deze titel aanraden voor de iets oudere gezien de moeilijkheidsgraad. Weliswaar kan je helpen door met twee spelers samen te werken. Eén iemand speelt als Max, de andere als stift.

Positief

  • Grafisch mooi voor de Nintendo Switch
  • Uitdagende platform/ puzzelgame
  • Leuk verhaal
  • Zachte prijs
Negatief

  • Hoge moeilijkheidsgraad voor kinderen en mensen die niet vertrouwd zijn met de controls.

The Crickets score: 7,5 /10

FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

youtubeinstagramyoutubeinstagram

Over

Gamen is altijd een onderdeel geweest van mijn leven. Al van mijn kinderjaren was ik onmiddellijk in de wolken toen ik in het jaar 1989 kennis maakte met mijn eerste game "Tetris" op de toenmalige Game Boy. Samen met Goofy086 speelden wij al in split screen op de eerste versie van de Playstation op een kleine beeldbuis. Doorheen de jaren is er een grote evolutie ontstaan in de wereld van het gamen. Wij zijn opgegroeid, hebben een familie gesticht en we zijn vader geworden. Echter één ding is niet veranderd en dat is de liefde voor het gamen. Als de kinderen en de vrouw gaan slapen zijn, is er een grote kans dat je mijzelf en Goofy nog online kan vinden.

You may also like...