Preview ‘Dragonball FighterZ’

uitgever en ontwikkelaar: Namco Bandai en Arc System
cricket auteur: Jens911
platform(s): Playstation 4, XboxOne, Steam
releasedatum: februari 2018


Ik had de eer om aan de slag te kunnen gaan met de closed Bèta van Dragonball FighterZ, dit op Playstation 4. De game wordt normaal verwacht in februari 2018. Arc System Works  zou Dragonball Z terug naar de roots brengen van vroeger. Het was sinds de Playstation 2 geleden is dat ik nog een Dragonball-game speelde, lang vervlogen tijden waarin ik echt verslaafd was aan Dragonball Z Budokai Tenkaichi. Ik was dan ook razend benieuwd om te zien hoe ze dit juist gingen aanpakken

Van zodra het spel was opgestart werd ik een soort lobby gedropt wordt. Daarin kan je dan een karakter kiezen om rond te wandelen (in mijn geval was het Vegeta).

De mogelijkheden in de Bèta waren beperkt tot de Arena-matchen. Dat zijn matchen van 3 vs 3. Je kon in de lobby kiezen met welke 3 spelers je wou spelen + in welke map je wou spelen. Ik koos ervoor om met Goku-Vegeta en Gohan te spelen en eens te testen hoe het ging

In de Arena-matchen begin je feitelijk 1 vs 1. Tijdens de match kan je echter wisselen van karakter om je ander karakter wat te laten rusten + is er mogelijkheid om 2 karakters een combo-aanval te laten uitvoeren (‘Assistmove’). Alle 3 de karakters van één team moeten wel verslagen zijn vooraleer de match tot een einde komt.

Mijn testmatchen zijn héél kort samenvatten, ‘they sucked’! De snelheid van de game ligt zo hoog dat je als beginner amper kunt nadenken waar je mee bezig bent. Na enkele matchen keerde ik dan ook wijselijk terug naar de lobby en zocht of ik wat kon ‘trainen en testen’. Jammer genoeg was dit niet mogelijk in de Bèta, er zat dus niets anders op dan terug de strijd aan te gaan in de Arena-matchen. Elke Arena-match heb ik verloren aangezien ik de actieknoppen niet tijdig kon bestuderen en dikwijls een heel slechte timing had om te wisselen van karakter.

Ik moet wel eerlijk zijn en zeggen dat ik onder de indruk was van de snelheid van de Battles. Ook de graphics vond ik vrij sterk, het gevoel van een echte machtsstrijd kwam enorm goed over (denk maar aan het beeld van een Super Saiyan Goku die de welgekende Kamehameha uitvoert en die stof laat opwaaien van de omgeving en deze gedeeltelijk verwoest.)

Het enige dat ik wel spijtig vind is dat de taal van de personages in het Japans is. Er is wel een Engelse ondertiteling maar ik hoop dat ze jou nog de mogelijkheid zullen bieden om alles in het Engels te plaatsen. Ik vind deze game wel een echte aanrader voor de personen die houden van een goeie fightergame. Spelers die geen ervaring hebben zullen in het begin wel even de tijd moeten nemen om rustig te trainen in een aparte trainingsarena.

KARAKTERS:

Volgende karakters zullen zeker beschikbaar zijn in de game (sommigen zullen moeten vrijgespeeld worden tijdens de game):

 • Android 16
 • Android 18 with Android 17 Assists
 • Android 21 (brand new female character only confirmed for story mode)
 • Buu (Majin Buu)
 • Frieza (100%, Golden)
 • Gohan (SSJ2)
 • Goku (Normal, SSJ, SSJ3)
 • Krillin
 • Perfect Cell
 • Piccolo
 • Super Saiyan Blue Goku
 • Super Saiyan Blue Vegeta
 • Tenshinhan with Chaozu Assists
 • Trunks (SSJ Future)
 • Vegeta (Normal, SSJ)
 • Yamcha

VERHAAL:

Er wordt gezegd dat Android 16 een prominente rol zal spelen in het verhaal van de game. Ook Android 21 zou een rol spelen in het verhaal. Er wordt door verschillende opmerkingen vermoedt dat het verhaal zelf zich afspeelt na de Universe 6 Saga.

 

OMGEVINGEN:

In volgende omgevingen kan gevochten worden (in de Arena-matchen):

 • World Tournament Stage
 • West City
 • Planet Namek
 • Dying Planet Namek
 • Cell Games Arena
 • Space (Earth)
 • Wasteland
 • Sacred World of the Kai

 


Conclusie

Ook al heb ik enorm veel verloren tijdens de verschillende gevechten toch heb ik er enorm van kunnen genieten. Dragon Ball FighterZ is een héél ander soort fightgame dan dat we gewend zijn van deze reeks maar heeft zeker veel potentieel. De snelheid is fenomenaal en moet je echt aan wennen en de graphics hebben mij toch voor een stuk weggeblazen.

De mogelijkheden waren jammer genoeg vrij beperkt tijdens de Bèta, ik kijk er dan ook naar uit om volgende Bèta tests te kunnen spelen om te zien wat het spel nog meer in petto heeft. Dragon Ball FighterZ gaat terug naar de roots van de fightgames maar geeft er een zeer leuke twist aan.

Dit wordt zeker een spel voor de liefhebbers van de Dragonball-reeks maar ook gamers die niet bekend zijn met het genre zullen hier zeker van kunnen genieten!

FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

youtubeinstagramyoutubeinstagram

Over

Als kind ben ik vroeg in contact gekomen met gaming en het kan me tot op vandaag enorm boeien. Handheld, console of pc maakt mij allemaal niet uit, op ieder platform zijn er pareltjes van games terug te vinden. Ik hou ervan om iedere maal het uiterste in bepaalde games te zoeken en jezelf te pushen om nog beter te worden. Vooral een fan van RTS, simulator en shooters.

You may also like...