TT Isle of Man


Iedereen kent ze wel, de hallucinante beelden van de befaamde motorace Isle of Man. Toen ik de beelden voor het eerst zag kon ik niet geloven dat dit een echte race was. Racen aan snelheden van 300km per uur en sneller, dit op de smalle wegen van het Ierse eiland. Heel wat obstakels onderweg en de kleinste inschatting kan het leven kostten van de motorracer. Om het geheugen even op te frissen kan je onderstaande video even bekijken.

Beelden die jaarlijks de wereld rondgaan, sensatie gegarandeerd en een adrenaline rush voor rijder en toeschouwer. Veel liefhebbers van deze race willen graag dit ook eens kunnen beleven maar zijn hun leven nog niet moe. Wel goed nieuws want in november 2017 komt de game “TT Isle of Man” uit. Dit op Playstation 4, Xbox One en Pc.

Bigben en de studio Kylotonn hebben een nieuwe video uitgebracht over de technische uitdagingen die ze overwinnen voor het namaken van het 60 kilometer lange circuit van de Isle of Man. Doel is om de spelers een ervaring te bieden die de werkelijkheid zo dicht mogelijk nadert.

Constant Napoli (Lead Producer) en Maximilien Torti (Artistic Director) praten over de verschillende technieken  (inclusief laserscanning en fotogrammetrie) die worden gebruikt om de route vorm te geven en een groot aantal details te tonen op hoge snelheden, zonder dat dit ten koste gaat van de vloeiendheid van de beelden.

De video benadrukt ook de belangrijke rol van coureurs die worden geraadpleegd voor de physics van de motorfietsen.

Tenslotte toont de video voor het eerst gameplaybeelden van de legendarische Snaefell Mountain Course!

 

youtubeinstagramyoutubeinstagram

FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

Over

Als kind ben ik vroeg in contact gekomen met gaming en het kan me tot op vandaag enorm boeien. Handheld, console of pc maakt mij allemaal niet uit, op ieder platform zijn er pareltjes van games terug te vinden. Ik hou ervan om iedere maal het uiterste in bepaalde games te zoeken en jezelf te pushen om nog beter te worden. Vooral een fan van RTS, simulator en shooters.

You may also like...