Steep Beta

steep-ncsa-og-image

Ontwikkelaar: Ubisoft
Cricket auteur: Blacky2210


Afgelopen weekend mochten wij onze snowboard, wingsuit en paraglyder eens grondig uittesten in de gesloten beta van “Steep”.

Wij starten onmiddellijk in een open wereld. Een verhaallijn hebben wij voorlopig nog niet mogen zien. Waarschijnlijk wordt deze wel nog toegevoegd op de volledige versie.

De open wereld speelt zich af op een bergketen, waar je door middel van een verrekijker de beste punten dient te vinden om te snowboarden, te paraglyden en gebruik te maken van de wingsuit. Deze tags worden vervolgens op uw kaart aangeduid als een fast travel punt. Deze punten verschillen wat per categorie. Zo kun je racen of kun je een time run gaan doen. Je kan ook gewoon lekker wat gaan ronddolen. Mijn kinderen hebben de beta ook eens uitgeprobeerd en vonden de open wereld zeer leuk om te gaan verkennen op hun snowboard.

Grafisch ziet alles er zeer mooi uit. Het zonlicht, de sneeuw, de bomen en de bewegingen zien er zeer realistisch uit. In combinatie van een leuk muziekje is het dan ook leuk om een helling te gaan afdalen op uw snowboard.

steep-ubicom-search-thumbnail_mobile_255516

Weliswaar moet ik mijn buikgevoel volgen en mijn mening geven over het spel. “Steep” kon mij voorlopig niet boeien. Je dient op zoek te gaan naar een nieuw startpunt voor uw race. Voor mij werkt deze opstelling niet echt. Ik zie liever een soort van arcade vorm waar je na enkele kliks kan starten met de gewenste race. Wanneer ik dan zin zou hebben om de open wereld wat te gaan verkennen op de tonen van een achtergrondmuziek zou ik dan ook liever een modus zien waar ik dit kan gaan doen. Deze combinatie werkt gewoon niet  voor mij. Als ik een snowboard game wil spelen, is dit om te racen of om gevaarlijke stunts en afdalingen te doen. Dit gaat niet onmiddellijk in deze game tenzij je oude tags ( plaatsen die je eerder met de verrekijker hebt aangeduid ) kan gaan uitproberen.
Het spel is nog in beta fase waardoor een verhaallijn waarschijnlijk nog toegevoegd zal worden aan de originele game. Dit zal het ongetwijfeld wel wat spannender maken waardoor je meer uitdaging zal krijgen. Verder zal je met uw game buddy’s samen de wereld kunnen ontdekken ook. Deze mogelijkheid heb ik niet kunnen testen.

Alvorens dit spel te gaan kopen als snowboard, wingsuit of paraglyderfreak, zou ik aanraden om de open beta volgend weekend eens zelf te spelen. ( 18 tot 21 november )


FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

youtubeinstagramyoutubeinstagram

Over

Gamen is altijd een onderdeel geweest van mijn leven. Al van mijn kinderjaren was ik onmiddellijk in de wolken toen ik in het jaar 1989 kennis maakte met mijn eerste game "Tetris" op de toenmalige Game Boy. Samen met Goofy086 speelden wij al in split screen op de eerste versie van de Playstation op een kleine beeldbuis. Doorheen de jaren is er een grote evolutie ontstaan in de wereld van het gamen. Wij zijn opgegroeid, hebben een familie gesticht en we zijn vader geworden. Echter één ding is niet veranderd en dat is de liefde voor het gamen. Als de kinderen en de vrouw gaan slapen zijn, is er een grote kans dat je mijzelf en Goofy nog online kan vinden.

You may also like...