The Blacklist Seizoen 1-3

nbc-the-blacklist-s3-mdot
Creator: Jon Bokenkamp
Cast: James Spader ( Raymond Reddington ) , Megan Boone ( Liz ), Diego Klattenhoff ( Ressler ), Harry Lennix ( Harold Cooper ), Ryan Eggold ( Tom Keen ),…
Genre: Misdaad, actie
Cricket auteur: Blacky2210
Koop bij bol.com


Most Wanted

In the Blacklist, volgen wij het verhaal van topgangster Raymond Reddington.

“ Mister Reddington” of ook gekend als “ Red “ staat op de most wanted lijst van de FBI.  Hij laat zich vrijwillig arresteren en gooit het op een deal met de FBI. Deze deal omvat “the blacklist”. Een lijst met de zwaarste criminelen ter wereld. Zo goed in hun vak dat ze volledig onder de radar werken en de FBI zelfs niet van hun operaties afweet. De grootste voorwaarde van hun samenwerking is echter dat Raymond Reddington maar met één FBI agent wil praten en dat is Elisabeth Keen, een rookie profiler FBI agent.

Gedurende de drie seizoenen worden wij meegenomen in een opbouwend verhaal. We starten met  Raymond Reddington, die zich vrijwillig laat arresteren in het FBI hoofdkwartier.

la-et-st-thursday-s-tv-highlights-the-blacklist-on-nbc-20150930


Brat Pack

Raymond Reddington, gespeeld door James Spader. Misschien door de iets oudere lezers gekend als lid van The Brat Pack lijst of als Jackson uit de originele stargate film. Maar dit even ter zijde.

kurt-russell-and-james-spader-from-their-1994-movie-stargate-ftr


The BlackList

Raymond wordt vervolgens getransporteerd naar een Black site waar hij in een high tech cel wordt ondergebracht wachtend op zijn voorstel tot het maken van een deal. Raymond geeft aan de FBI, de personen van the blacklist in ruil voor zijn immuniteit met de grootste voorwaarde te werken met Elisabeth Keen.

De eerste vragen die wij als kijker dan ook stellen is dan ook, waarom Elisabeth Keen? Een beginnend FBI agent met specialisatie in profiling. Wat is zijn band met haar? Hoe kent hij haar? Wat heeft Raymond te winnen met personen over te dragen van zijn zogenaamde Blacklist?

Al deze vragen maken deel uit van een groter geheel, die per aflevering toch een beter beeld vormen en u toch gekluisterd houden aan het scherm. De afleveringen gaan verder met telkens eén persoon van the Blacklist die als een nieuwe case wordt aangebracht. Het type crimineel van the Blacklist die wordt aangebracht is op zich ook interessant om naar te kijken. Het is duidelijk dat dit de elite van de elite criminelen zijn door hun diverse modus operandi. Kortom, het kan realistisch zijn en het zit slim in elkaar.


Conclusie

The Blacklist seizoen 1 – 3 verveelt zeker niet en is spannend om naar te kijken. De ontrafelende deeltjes van het verhaal zorgen er voor dat je zeker met vol enthousiasme naar de volgende aflevering wil kijken.

Een klein minpuntje, vind ik toch persoonlijk, en dat is bij sommige series soms zo, is dat je de hoofdkarakters enkele afleveringen gewoon moet komen. In seizoen 1 voelen de eerste acteerprestaties niet zo goed aan. Sommige karakters lopen niet soepel. Na enkele afleveringen is dit echter achter de rug en blijf je aan het scherm gekluisterd. Zeker een kijktip.

The Blacklist seizoen 4 start op 22 september 2016.

The Crickets score 8 / 10

Koop bij bol.com

 Cricket Auteur: Blacky2210

FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

youtubeinstagramyoutubeinstagram

Over

Gamen is altijd een onderdeel geweest van mijn leven. Al van mijn kinderjaren was ik onmiddellijk in de wolken toen ik in het jaar 1989 kennis maakte met mijn eerste game "Tetris" op de toenmalige Game Boy. Samen met Goofy086 speelden wij al in split screen op de eerste versie van de Playstation op een kleine beeldbuis. Doorheen de jaren is er een grote evolutie ontstaan in de wereld van het gamen. Wij zijn opgegroeid, hebben een familie gesticht en we zijn vader geworden. Echter één ding is niet veranderd en dat is de liefde voor het gamen. Als de kinderen en de vrouw gaan slapen zijn, is er een grote kans dat je mijzelf en Goofy nog online kan vinden.